Over Bosma Bedden


Het begon ooit allemaal in 1957 aan de Weerdingestraat te Emmen met Pieter Bosma senior en Fennie Dijkstra die in manufacturen deden.
Ze hadden een vooruitziende blik. Pieter kocht ten tijde van de Cubacrisis een hele partij Aabe-dekens op, voor geval het tot een oorlog mocht komen. Waar hebben mensen dan vaak het eerste gebrek aan? Juist ja: aan dekens. Hij heeft er daar toen heel veel van verkocht en is op die manier -zoals we dat in Drenthe noemen- 'op de kloeten gekomen'. Dat was in Emmen, waar onze roots liggen. Niet lang is Pieter Bosma daarna een beddenspeciaalzaak begonnen en hij was daarmee de eerste in Noord Nederland. We praten dan over 1963.

In 1971 kwam daar de vestiging in Winschoten bij, in de Langestraat. Zijn zonen waren inmiddels grote jongens geworden. Pieter, Gerrie, Ente en Edwin. Zoon Pieter is toen op de zaak in Winschoten gekomen en de andere zonen later op de andere vestigingen. Want de groei van Bosma Bedden hield niet op in Winschoten. Om het rijtje compleet te maken: Bosma Bedden heeft vestigingen in: Emmen, Winschoten, Wezep en Assen.
Pieter runt Winschoten, Gerrie runt Emmen, Ente Wezep en Edwin doet Assen.


Een ander 'wapenfeit' van Pieter senior is dat hij medeoprichter is van de Vereniging van Slaapvoorlichters. De vraag naar een goede slaapvoorlichting kwam heel duidelijk uit de markt. Het probleem was dat de fabrikanten te technisch bezig waren met hun product. Er was te weinig feeling met de consument, iets wat wij als beddenspeciaalzaak nu juist wel hadden. Een kleine drie decennia geleden hebben een paar gelijkgestemde speciaalzaken de koppen bij elkaar gestoken en de Vereniging van Slaapvoorlichters opgericht. We delen sindsdien onze kennis en ervaring en voeren onder de naam Sleep & Dream een eigen beddenlijn. Zoals matrassen, lattenbodems, boxsprings, dekbedden, kussens en bedtextiel. Voor het merendeel gemaakt in eigen land en voor een deel in Duitsland. Topkwaliteit en afgestemd op de wensen van de klant. Niet voor niets voeren we als slaapvoorlichters de slogan: 'Slapen is ons vak'!En Bosma Bedden gaat zelfs nog een beetje verder in de persoonlijke benadering van de consument. Onder de naam 'Royal Dreams' brengen de 'Bosma Bros' een unieke lijn uit van alles wat met de bedinhoud te maken heeft. De software noemen we dat. Met de hardware bedoelen we de feitelijke slaapkamers, zoals de bedden en de kasten. Daarvan hebben we alle grote merken in huis, stuk voor stuk A-kwaliteit en met een prima fabrieksgarantie. De 'software' is wat er in het bed gaat: de matras, kussens, dekbedden, moltons, slopen en dekbedden. We hebben daarin voor een eigen lijn gekozen om de klant nóg meer het gevoel te geven dat hij zijn aanschaf bij Bosma heeft gedaan. En dat hij bij eventuele problemen niet wordt verwezen naar de fabrikant en de fabrieksgarantie, maar dat wij het probleem voor hem oplossen. We zijn een familiebedrijf en dat willen we ook uitstralen. Bij ons geen strenge hiërarchie, maar een team dat het met elkaar en voor elkaar doet. En die dat familiaire gevoel ook willen uitdragen naar de klant. Een klant is bij ons in de eerste plaats te gast. Iemand die van ons alle tijd krijgt om zijn wensen kenbaar te maken en waar wij vervolgens de tijd voor uit trekken om die wensen vervuld te krijgen.


Royal Dreams is het exclusieve huismerk van Bosma Bedden en is het tastbare resultaat van een jarenlage ervaring en samenwerking met de betere fabrikanten en voldoet aan de beste kwaliteitseisen.

De Royal Dreams collectie wordt exclusief voor Bosma Bedden vervaardigd en samengesteld en garandeert u topkwaliteit voor een betaalbare prijs. De RD-collectie bestaat uit een linnen-, boxspring-, lattenbodem- en matrassenlijn, biedt talloze mogelijkheden/variaties en is leverbaar in vele maten, verschillende hardheden, verstelmogelijkheden, etc.

De Royal Dreams matrassenlijn biedt u een ruime keuze in pocketvering en latex uitvoeringen. In de lattenbodemlijn heeft u de keuze uit 28- en 42-lats bodem en in de boxspringlijn keuze uit diverse modellen, potensets, stoffen en kleuren. De Royal Dreams collectie is vervaardigd van 1e klas materialen voor een lange levensduur. Daarnaast geldt voor u de unieke slaapgarantie op met name de matrassenlijn, waardoor u geen miskoop kunt doen. Dit tezamen met een langere garantieperiode dan gebruikelijk, maakt van Royal Dreams een unieke collectie, waar Bosma Bedden vierkant achter staat. Het garandeert u duurzame zekerheid van een juiste keuze tegen een betaalbare prijs.

De boxsprings en dekbedden zijn te verdelen in drie categorieën:
''Royal Bronze (basic)''
''Royal Silver''
''Royal Gold'' 

De belangrijkste voordelen van de Royal Dream collectie:
- Goede prijs/kwaliteitsverhoudingen
- Uitstekende garanties
- Producten worden in Nederland en België geproduceerd
- Gebruik van de beste materialen
- Slaapgarantie

Wij hebben een collectie samengesteld voor iedere portemonnee zodat wij iedereen kunnen bedienen. De gehele collectie Royal Dream is te vinden in onze showroom. U bent van harte welkom


Vroomshoop meubelen Royal Dream Texeler Tempur Caresse Velda Norma M-Line Vroomshoop meubelen Royal Dream Texeler Tempur Caresse Velda Norma M-Line

(C) 2022 Bosma Bedden - Alle rechten voorbehouden.

Algemene Voorwaarden | Disclaimer | Sitemap | Website: VKD